Business Internaţional

Ministrul de Externe din Ucraina: Nu ne vom preda în faţa Rusiei, nu vom capitula

Ministrul de Externe din Ucraina: Nu ne vom preda în...

Autor: Alex Ciutacu

28.02.2022, 17:38 1661

Ucraina continuă să dea asigurări că nu se va preda în faţa Rusiei, într-un moment în care negocierile dintre cele două părţi sunt în curs de desfăşurare, ca urmare a invaziei pe care a lansat-o Vladimir Putin împotriva Ucrainei.

„Ucraina este pregătită să caute în continuare o soluţie diplomatică, dar Ucraina nu este gata să se predea sau să capituleze”, a declarat Dmytro Kuleba, ministrul de Externe din Ucraina, în cadrul unei emisiuni CNBC, luni.

Comentariile vin în contextul în care o delegaţie ucraineană şi una rusă s-au întâlnit în urmă cu câteva ore în apropierea graniţei dintre Ucraina şi Belarus pentru a negocia. Din informaţiile valabile până la acest moment, negocierile nu s-au încheiat încă.

Ucraina îşi doreşte încetarea imediată a conflictului militar şi retragerea trupelor ruseşti care au atacat mai multe oraşe începând de joi. La momentul discuţiei cu CNBC, Kuleba a transmis că nu ştia dacă negocierile continua şi nu era convins de potenţialul acestei runde de negocieri de a avea success.

„Sunt un diplomat, trebuie să cred în succesul negocierilor, dar în acelaşi timp principalul meu scop ca diplomat în acest moment este să aduc mai multe sancţiuni asupra Rusiei, să aduc mai multe arme în Ucraina şi să izolez Rusia cât de mult se poate în arena internaţională, deci eu mă axez pe această parte a diplomaţiei”, a adăugat Kuleba.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO