Business Internaţional

Ministrul de externe german: Libertăţi speciale celor vaccinaţi împotriva COVID-19

Ministrul de externe german: Libertăţi speciale celor...

Autor: Andreea Tobias

17.01.2021, 13:30 86

Oamenii care au fost vaccinaţi împotriva COVID-19 ar trebui să poată merge la restaurante şi cinematografe mai devreme decât alţii, a spus ministrul afacerilor externe al Germaniei, Heiko Maas.

Opinia ministrului contrazice alţi membri ai cabinetului care până acum s-au opus libertăţilor speciale pentru cei vaccinaţi, scrie Reuters.

Heiko Maas a declarat că statul a restricţionat masiv drepturile de bază ale oamenilor pentru a reduce răspândirea coronavirusului şi pentru a evita supraîncărcarea spitalelor.

„Nu a deocamdată clar în ce măsură persoanele vaccinate îi pot infecta pe ceilalţi", a declarat Maas pentru ziarul Bild: „Ceea ce este clar, însă, este că o persoană vaccinată nu mai ia vreun aparat de ventilaţie de la nimeni. Iar acest lucru elimină cel puţin un motiv pentru restricţionarea drepturilor fundamentale”.

Aproximativ 1 milion de persoane din Germania fuseseră vaccinate până vineri, potrivit Institutului Robert Koch.

Comentariile lui Maas contrastează cu alţi miniştri germani, care s-au opus unor astfel de drepturi speciale, temându-se că ar putea duce la inegalităţi în societate într-un moment în care nu toată lumea are ocazia să fie vaccinată.

Ministrul de interne Horst Seehofer spunea că distincţia dintre persoanele vaccinate şi cele nevaccinate ar echivala cu vaccinarea obligatorie.

Germania a prelungit restricţiile până cel puţin la sfârşitul lunii ianuarie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO