Business Internaţional

Ministrul de finanţe american Steven Mnuchin spune că administraţia vrea să ofere cetăţenilor bani "imediat", în contextul crizei provocate de coronavirus

Ministrul de finanţe american Steven Mnuchin spune că...

Autor: Mihai Gongoroi, Mediafax

17.03.2020, 19:41 89

Steven Mnuchin, ministrul de finanţe al Statelor Unite, a declarat marţi că administraţia americană doreşte ca fondurile de urgenţă pe care plănuieşte să le ofere să ajungă "imediat" în buzunarele americanilor, în contextul crizei provocate de coronavirus, transmite CNBC.

"Americanii au nevoie de bani acum, în următoarele două săptămâni", a spus Mnuchin, în cadrul unei conferinţe de presă la Casa Albă pe tema eforturilor administraţiei de coombatere a răspândirii virusului.

"Preşedintele mi-a dat de înţeles că trebuie să facem asta acum", a adăugat secretarul trezoreriei americane, dând de înţeles că administraţia ia în considerare să "arunce bani din elicopter". Asta implică ca trezoreria să facă în mod direct plăţi în buzunarele americanilor, fără implicarea băncilor ca intermediari în procesul de distribuţie a banilor.

Mnuchin a spus că discuţiile se vor intensifica marţi pe subiect şi că este improbabil ca Statele Unite să trimită cecuri către milionari.

"Cred că este clar, nu avem nevoie să trimitem cecuri celor care fac milioane de dolari anual. Cred că vom face ceva care să ducă banii la ei (americanii de rând – n.red.) pe cât de rapid posibil. Vom avea până la finalul zilei o idee despre ce vom face", a adăugat Mnuchin.

Şi alţi politicieni americani au propus oferirea de bani gratuiţi către americanii de rând ca parte dintr-un program de ajutorare a economiei. Senatorul republican de Utah Mitt Romney a propus luni ca fiecare american să primească 1.000 de dolari sub formă de cecuri garantate de stat pentru ameliorarea impactului economic al coronavirusului.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO