Business Internaţional

Ministrul de finanţe: Germania poate preveni o criză prin injectarea mai multor miliarde de euro în economie

Ministrul de finanţe: Germania poate preveni o criză...

Autor: Mediafax

11.09.2019, 00:00 203

Germania poate preveni o posibilă criză economică prin injectarea „multor miliarde de euro“ în economie, a declarat marţi ministrul finanţelor Olaf Scholz, care şi-a semnalat disponibilitatea pentru acordarea unui pachet de măsuri de susţinere dacă economia va intra în recesiune, scrie Reuters.

Adresându-se parlamentarilor în cadrul dezbaterilor pe buget din camera inferioară a Bundestagului, Scholz a spus că Berlinul a pus deja bazele, printr-o planificare bugetară solidă şi prin politica de a nu-şi asuma noi datorii. "Atunci va fi foarte important pentru noi, cea mai mare economie din Uniunea Europeană, să fim capabili să contracarăm o tendinţă economică negativă", a spus Scholz.

„Şi, din punctul meu de vedere, prin prisma bazelor financiare solide pe care le avem astăzi, suntem în situaţia de a contracara o criză economică cu multe, multe miliarde de euro, dacă se va declanşa în Germania şi Europa“, a spus Scholz. Economia Germaniei s-a contractat cu 0,1% în trimestrul doi faţă de trimestrul precedent, iar unele rapoarte economice nefavorabile au alimentat îngrijorările că economia ar putea intra în recesiune în perioada iulie-septembrie. 

Economiştii definesc, în general, o recesiune tehnică drept o perioadă de contracţie de cel puţin două trimestre. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO