Business Internaţional

Ministrul Economiei din Franţa, Lagarde: Zona euro a depăşit ce a fost mai dificil din criza datoriilor

Autor: Cojocaru Bogdan

30.01.2011, 16:14 32

Zona euro a depăşit cea mai dificilă perioadă a crizeidatoriilor, a declarat ministrul francez al Economiei, ChristineLagarde, la Forumul Economic Mondial de la Davos, transmite AFP,citată de Mediafax Business.

Lagarde apreciază că succesul de marţi al emisiunii deobligaţiuni de cinci miliarde de euro a Fondului European deStabilitate Financiară, destinată ajutării Irlandei, a consolidatîncrederea investitorilor în zona euro.

"Emisiunea a fost suprasubscrisă de nouă ori. Este un indicatoral încrederii pieţelor. Euro a ieşit la lumină. Vrem să fimîmpreună, i-am ajutat pe cei care au avut dificultăţi. Am înfiinţatun mecanism de ajutor şi vrem să-l îmbunătăţim", a afirmatoficialul francez.

Ministrul german al Finanţelor, Wolfgang Schaeuble, a declaratla rândul său că sănătatea zonei euro nu a fost la fel de rea ca aaltor regiuni. El a menţionat că economia germană, cea mai mare dinEuropa, ar putea creşte cu 2,2-2,3% în acest an.

"Suntem pregătiţi şi capabili să apărăm stabilitatea euro. Vomproteja zona euro dacă unele state membre se confruntă cu probleme.Suntem convinşi că vom reuşi. Nimeni din afara zonei euro nuînţelege că este vorba de o monedă comună europeană cu o politicămonetară comună, însă fără politici economice şi bugetare comune,",a adăugat el.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO