Business Internaţional

Ministrul francez de finanţe este sigur că marile bănci americane vor părăsi Londra

Ministrul francez de finanţe este sigur că marile...

Autor: Bogdan Cojocaru

14.10.2016, 00:00 123487

Ministrul francez de finanţe Michel Sapin a afirmat că executivii unor mari bănci americane i-au spus că se pregătesc să-şi mute o parte din operaţiuni din Londra în alte oraşe din Uniunea Europeană în condiţiile în care Marea Britanie face pregătirile pentru retragerea din blocul comunitar, scrie Bloomberg.

Viitorul relaţiei dintre Marea Britanie şi UE au dominat discuţiile neoficiale de la reuniunile G20 şi FMI de săptămâna trecută de la Washington şi a reprezentat un subiect dominant în discuţiile miniştrilor de finanţe europeni din Luxemburg de luni şi marţi, a spus Sapin.

Lira sterlină s-a depreciat în ultimele zile la cel mai scăzut nivel faţă de dolar din ultimii 30 de ani după ce premierul britanic Theresa May a vehiculat ideea că ţara sa va pierde accesul la piaţa unică - coloana vertebrală economică a UE - după Brexit. „Când am fost la Washington am vorbit cu reprezentanţi ai unor companii şi bănci mari din SUA.

Până acum întrebarea lor era dacă Brexitul se va produce până la urmă sau dacă va dura mai mult timp decât s-a anticipat. Acum nu mai e aşa. Ne spun clar că va fi un transfer de activitate. Nu mai este o problemă de dacă, ci de când. Nu ştiu care va fi amploarea şi nici cine va face aceşti paşi”.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO