Business Internaţional

Ministrul german al Economiei: Donald Trump nu va reuşi să divizeze Uniunea Europeană

Ministrul german al Economiei: Donald Trump nu va reuşi...

Autor: Marian Avram

18.03.2018, 18:25 67

Preşedintele Statelor Unite, Donald Trump, nu va reuşi să divizeze Uniunea Europeană, a declarat, duminică, ministrul german al Economiei, Peter Altmaier, înaintea unei vizite oficiale pe care o va efectua la Washington, relatează site-ul postului France 24.

”În Uniunea Europeană avem o uniune vamală şi acţionăm în mod colectiv. Nu ar trebui să fie interesul Statelor Unite să divizeze Europa şi, oricum, nu vor reuşi să facă asta”, a declarat Altmaier pentru cotidianul german Handelsblatt.

Ministrul german al Economiei va discuta cu reprezentanţii Administraţiei de la Washington despre intenţiile preşedintelui Trump de a mări tariferele cu 25% la importurile de oţel şi de 10% la cele de aluminiu.

”Companiile şi consumatorii de pe ambele părţi vor avea de suferit dacă SUA şi Europa vor intra într-un război comercial”, a afirmat ministrul German al Economiei.

”În mod cert, comerţul internaţional nu este încă perfect, iar dacă Washingtonul este nemulţumit poate să discute despre asta, în loc să acţioneze unilateral”, a adăugat Altmaier.

Declaraţiile lui Altmaier vin în contextul în care Donald Trump a anunţat că Statele Unite vor impune tarife suplimentare la importurile de oţel şi aluminiu.

Liderul de la Casa Albă a anunţat tarife mai mari cu 25% la importurile de oţel şi de 10% la cele de aluminiu. Deocamdată, nu este clar dacă aceste taxe vor fi valabile la toate importurile de oţel şi aluminiu ori doar la cele din anumite ţări.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO