Business Internaţional

Ministrul german de Externe Annalena Baerbock s-a deplasat într-o vizită neanunţată în estul Ucrainei

Ministrul german de Externe Annalena Baerbock s-a...

Autor: Mihai Draghici, Mediafax

10.01.2023, 18:24 112

Ministrul german de Externe, Annalena Baerbock, a efectuat, marţi, o vizită neanunţată în Ucraina, deplasându-se inclusiv în oraşul Harkov, situat în estul ţării, afirmă oficiali germani şi ucraineni.

Annalena Baerbock a ajuns marţi dimineaţă la Kiev, printr-o călătorie cu trenul, din Polonia. După întâlniri cu oficiali ucraineni, Annalena Baerbock şi ministrul ucrainean de Externe, Dmitro Kuleba, s-au deplasat în cursul după-amiezii în oraşul Harkov, situat în estul Ucrainei, conform unor oficiali citaţi de cotidianul Le Monde.

Aceasta este prima vizită efectuată de un membru al Guvernului german în estul Ucrainei de la începerea invaziei militare ruse, în februarie 2022, notează postul de televiziune RTL.

"Astăzi, eu şi Annalena Baerbock am vizitat într-un moment de război oraşul Harkov, unde Rusia a produs suferinţe enorme. Harkov este acum un simbol al contraofensivelor ucrainene de succes, care demonstrează că Ucraina va câştiga, prin susţinere suficientă a partenerilor. Nu am niciun dubiu că va veni asistenţă militară suplimentară din partea Germaniei", a declarat Dmitro Kuleba, prin Twitter.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO