Business Internaţional

Ministrul german de Externe: Europa poate fi singurul partener real al Rusiei, iar Germania manifestă un interes primordial pentru a avea relaţii bune cu Moscova

Ministrul german de Externe: Europa poate fi singurul...

Autor: Andrei Ionascu, Mediafax

12.09.2017, 09:14 171

"Când mai discut în contradictoriu cu [preşedintele rus Vladimir] Putin, îi spun: aveţi probleme în economie. Cine poate fi partenerul vostru în viitor? China nu va fi. Uzbekistanul, Turkmenistanul şi aşa mai departe e puţin probabil să fie. Singurul partener real este Europa", a spus Gabriel.

Şeful diplomaţiei de la Berlin a adăugat că nu există nicio altă ţară care să fie interesată de relaţii echitabile cu Rusia la fel de puternic ca Germania.

"Acest lucru se va întâmpla în momentul în care încetarea focului va avea loc în Donbas. Acesta este apelul meu. Trebuie să ajungem la un fel de politică de destindere cu Rusia. Nicio altă ţară nu este interesată de acest fapt atât de mult ca Germania, atât din punct de vedere economic, cât şi din punct de vedere politic", a declarat Sigmar Gabriel.

Sigmar Gabriel a precizat că are o relaţie foarte bună atât cu preşedintele rus, Vladimir Putin, cât şi cu ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov. Ministrul german de Externe a glumit şi a spus că nu se simte confortabil în preajma lui Lavrov, întrucât acesta este mereu foarte bine pregătit în privinţa oricărui subiect.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO