Business Internaţional

Ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov: Afirmaţiile lui Donald Trump sunt de salutat

Ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov: Afirmaţiile...

Autor: Marian Avram, Mediafax

20.09.2017, 11:35 428

”Am auzit declaraţiile preşedintelui Trump despre Coreea de Nord, care nu diferă de cele din trecut. Nu avem niciun dubiu că Statele Unite au capacitatea de a face ceva foarte distructiv”, a afirmat ministrul rus de Externe.

”Însă am fost atent la o altă parte a discursului preşedintelui. El a spus că respectă suveranitatea şi egalitatea în relaţiile internaţionale, că Statele Unite vor să fie un exemplu, că nu vor să-şi impună modul de viaţă asupra altora şi că acceptă pluralitatea naţiunilor, culturilor şi civilizaţiilor. Cred că sunt nişte comentarii de salutat pe care nu le-am mai auzit de la un lider american de foarte mult timp”, a adăugat Lavrov.

Într-un discurs susţinut marţi în faţa membrilor Adunării Generale a ONU, preşedintele american Donald Trump a afirmat că va "distruge" Coreea de Nord în cazul în care liderul regimului de la Phenian, Kim Jong-Un, va asuma "misiunea sinucigaşă" de a ameninţa Statele Unite.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO