Business Internaţional

Ministrul rus de Externe Serghei Lavrov i-a prezentat omologului de la Vatican poziţia Rusiei faţă de Ucraina. Reacţia lui Papa Francisc

Ministrul rus de Externe Serghei Lavrov i-a prezentat...

Autor: Mediafax

08.03.2022, 17:18 940

Ministrul rus de externe, Serghei Lavrov, i-a expus marţi, în cadrul unei convorbiri telefonice, poziţia Moscovei cu privire la conflictul din Ucraina secretarului de stat al Vaticanului, Pietro Parolin, a anunţat Ministerul rus de Externe, citat de Reuters.

Parolin şi-a exprimat îngrijorarea cu privire la situaţia din Ucraina, a precizat ministerul într-o declaraţie.

Lavrov "a prezentat poziţia de principiu a Rusiei cu privire la cauzele şi obiectivele operaţiunii militare speciale desfăşurate în Ucraina", a precizat documentul.

Ambele părţi şi-au exprimat speranţa că o a patra rundă de discuţii între Moscova şi Kiev va avea loc cât mai curând posibil pentru a ajunge la un acord asupra principalelor probleme care stau la baza crizei şi pentru a opri ostilităţile, a adăugat ministerul.

Vaticanul nu a publicat o declaraţie cu privire la convorbire.

Ucraina a declarat că ar saluta medierea Vaticanului, iar Parolin, care se află pe locul al doilea după Papa Francisc în ierarhia Vaticanului, a declarat că este dispus să "faciliteze" dialogul".

Parolin a declarat că războiul a fost "declanşat de Rusia".

Francisc nu a acuzat încă Rusia pe nume, dar a respins implicit folosirea de către Moscova a termenului de "operaţiune militară specială" pentru invazia sa în Ucraina.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO