Business Internaţional

Ministrul rus de Externe susţine că Rusia şi SUA vor crea o unitate de securitate cibernetică, deşi Trump neagă

Ministrul rus de Externe susţine că Rusia şi SUA vor...

Autor: Mihai Draghici

12.07.2017, 16:18 75

"Cu referire la întâlnirea preşedinţilor Vladimir Putin şi Donald Trump, eu am evidenţiat evaluarea mea imediat după discuţiile de la Hamburg. Îmi respect cuvântul dat", a declarat Serghei Lavrov răspunzând unei întrebări despre constituirea unui grup comun pentru contracararea ameninţărilor cibernetice.

"Eu am fost la întrevedere, spre deosebire de mulţi alţii care încearcă să descrie ce s-a întâmplat acolo", a subliniat şeful diplomaţiei ruse, citat de agenţia Tass.

Imediat după întrevederea cu Vladimir Putin, Donald Trump a afirmat că au stabilit crearea unei "unităţi impenetrabile de securitate cibernetică". Însă ulterior, după ce a fost ironizat în legătură cu acest proiect în contextul în care Moscova este acuzată de ingerinţe în scrutinul prezidenţial american, Donald Trump a revenit asupra ideii. "Faptul că eu şi preşedintele Putin am discutat despre unitatea de securitate cibernetică nu înseamnă că eu cred că se va şi întâmpla", a spus Trump.

Potrivit serviciilor secrete americane, preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, a ordonat campania de influenţare a rezultatului scrutinului prezidenţial din SUA în scopul facilitării victoriei lui Donald Trump şi în ambiţia de a submina sistemul liberal-democratic occidental.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO