Business Internaţional

Ministrul ungar de Externe, Peter Szijjarto: Ruptura între cei care susţin imigraţia şi cei care o consideră un pericol se adânceşte

Ministrul ungar de Externe, Peter Szijjarto: Ruptura...

Autor: Andrei Ionascu, Mediafax

06.09.2017, 06:35 39

"Disputa devine din ce în ce mai serioasă, agravând în continuare o înţelegere extrem de arbitrară a solidarităţii. Diferite ţări europene aleg imperios între elementele de solidaritate şi această Europă pe cale de dispariţie, întrucât securitatea şi solidaritatea sunt tratate ca fiind separate una de cealaltă. Solidaritatea şi securitatea trebuie să fie mână în mână; nu poate exista una fără cealaltă. În schimb, solidaritatea care subminează securitatea continentului nu este solidaritate, ci este ceva dăunător pentru Europa", a spus Szijjarto.

Conform poziţiei Ungariei, securitatea şi apărarea frontierelor sunt componente esenţiale ale solidarităţii, care ar trebui luate în considerare în fiecare situaţie.

Şeful diplomaţiei de la Budapesta a mai precizat că pe lângă protejarea frontierelor şi, în consecinţă, a Europei de Vest, Ungaria a oferit, de asemenea, un ajutor semnificativ ţărilor din Balcanii de Vest, permiţându-le să-şi protejeze propriile frontiere.

Peter Szijjarto a avut întâlniri bilaterale cu ministrul Afacerilor Europene din Muntenegru, Aleksandar Andrija, cu ministrul sloven de Externe, Karl Erjavec, şi cu premierul Sloveniei, Miro Cerar. Toţi au convenit că integrarea Balcanilor de Vest trebuie accelerată, întrucât este o problemă crucială de securitate şi pentru Uniunea Europeană în ansamblu.

Recent, ministrul ungar de Externe a declarat că există o legătură clară între migraţia ilegală şi terorism, pe fondul atentatelor din Barcelona, iar această ameninţare vizează toate statele din Europa.

Guvernul Ungariei a propus ca Uniunea Europeană să anuleze schema obligatorie privind distribuirea imigranţilor, întrucât este nepotrivită în rezolvarea crizei migraţiei şi agravează situaţia, afectând securitatea Europei. La 13 iunie, Comisia Europeană a lansat procedurile de infringement împotriva Cehiei, Ungariei şi Poloniei, pentru faptul că nu au acceptat refugiaţi în cadrul planului comun de relocare a acestora.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO