Business Internaţional

Ministrul venezuelean de Externe spune că Venezuela este pregătită să facă faţă oricărui atac din partea Statelor Unite: Suntem pregătiţi pentru orice scenariu

Ministrul venezuelean de Externe spune că Venezuela este...

Autor: Andrei Vacaru, Mediafax

06.05.2019, 18:42 100

Ministrul venezuelean de Externe, Jorge Arreaza, a declarat luni, la Moscova, că autorităţile de la Caracas sunt pregătite să răspundă oricărui atac pe care Statele Unite l-ar putea lansa împotriva Venezuelei, potrivit Al Jazeera.

„Suntem pregătiţi pentru orice scenariu. Prima soluţie este diplomaţia, dialogul, pacea”, a declarat Arreaza după o întâlnire cu omologul său rus, Serghei Lavrov. El a adăugat că dacă Washingtonul „optează pentru calea militară, avem forţe armate, un popor, o Gardă Naţională care vor fi capabile nu doar să reziste şi să lupte, ci să şi câştige”.

Declaraţiile ministrului vin la o săptămână după o încercare eşuată a liderului opoziţiei, Juan Guaido, de a obţine sprijinul Armatei în încercarea de a-l îndepărta de la putere pe preşedintele Nicolas Maduro. Ministrul Apărării a declarat atunci că Guaido a plănuit o lovitură de stat.

Secretarul american de stat, Mike Pompeo, a declarat recent că „o acţiune militară americană este posibilă” în Venezuela. „Dacă acest lucru este necesar, atunci Statele Unite îl vor face”, a spus Pompeo, referindu-se la o posibilă intervenţie militară. „Am prefera o tranziţie paşnică în Venezuela, ca preşedintele Maduro să demisioneze şi să se organizeze noi alegeri”, a mai adăugat el. Secretarul de stat a explicat, însă, că o eventuală decizie de a interveni militar în Venezuela îi aparţine exclusiv preşedintelui Donald Trump.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO