Business Internaţional

Ministrului rus de Externe: Acuzaţiile la adresa diplomaţilor ruşi expulzaţi din Republica Moldova, lipsite de fundament

Ministrului rus de Externe: Acuzaţiile la adresa...

Autor: Mihai Draghici

13.06.2017, 16:38 66

"Este vorba de vorbe goale, nesusţinute de nicio faptă", a declarat Grigori Karasin.

"Diplomaţii îşi desfăşurau activităţile în conformitate cu atribuţiile oficiale, participând la contacte militare bilaterale", a precizat Karasin.

Cei cinci diplomaţi ruşi expulzaţi recent din Republica Moldova sunt suspectaţi de agenţiile secrete moldovene că ar fi agenţi ai Serviciului rus de informaţii militare (GRU) şi ar fi recrutat combatanţi pentru conflictul separatist din estul Ucrainei, afirmă surse citate de agenţia Reuters.

Guvernul din Republica Moldova a anunţat pe 29 mai expulzarea a cinci diplomaţi ruşi, fără a explica decizia. Premierul Pavel Filip s-a limitat a declara doar că au fost "motive întemeiate". Hotărârea a fost criticată dur de preşedintele prorus Igor Dodon şi a atras expulzarea a cinci diplomaţi moldoveni din Rusia. Potrivit surselor citate, cei cinci diplomaţi ruşi erau agenţi ai Serviciului rus de informaţii militare (GRU), iar agenţiile secrete moldovene suspectează că efectuau recrutări de combatanţi din regiunea autonomă Găgăuzia pentru a-i trimite în regiunile din estul Ucrainei unde are loc conflictul separatist.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO