Business Internaţional

Mircea Lucescu a fost demis de la echipa naţională a Turciei

Mircea Lucescu a fost demis de la echipa naţională a...

Autor: Departamentul Sport

11.02.2019, 17:00 96

Mircea Lucescu a fost demis de la echipa naţională de fotbal a Turciei, se arată într-un comunicat publicat de Federaţia de Fotbal de la Istanbul.

"Federaţia Turcă de Fotbal anunţă că a ajuns la un acord pentru încheierea contractului selecţionerului român Mircea Lucescu. Îi mulţumim pentru munca depusă şi pentru interesul arătat în ceea ce priveşte jucători tineri şi îi urăm succes în viitor", a fost mesajul postat de forul de la Instanbul.

Mircea Lucescu a vorbit, pentru site-ul federaţiei din Turcia, despre despărţirea de echipa naţională: "Rezilierea a fost făcută de comun acord. Federaţia m-a sprijinit şi a crezut în mine. Obiectivul meu a fost să întineresc echipa naţională şi cred că mi-am făcut treaba, iar acum am ajuns la final de drum. Turcia va avea întotdeauna un loc special în inima mea."

Mircea Lucescu, 73 ani, a fost instalat la conducerea primei reprezentative a Turciei în vara lui 2017 şi mai avea contract până în iunie 2019, dar bilanţul său (4 victorii, 6 remize şi 7 eşecuri) i-a determinat pe şefii federaţiei să-l demită. Antrenorul român a fost declarat principalul vinovat, inclusiv de către presa turcă, de eşecul din Liga Naţiunilor, competiţie în care naţională "ienicerilor" a retrogradat în Seria C.

Favorit pentru înlocuirea lui Mircea Lucesu este turcul Senol Gunes, de la Beşiktaş, el revenid la prima reprezentativă după 15 ani, primul mandat fiind în 2004. Gunes e cel care a dus Turcia până pe locul trei la Campionatul Mondial din 2002, iar acum va debuta în meciul cu Albania din martie, din preliminariile EURO 2020. Presa turcă susţine că va continua în paralel şi pe banca lui Beşiktaş, acordul alături de echipa căruia i-a adus titlul de campioană fiind valabil până la finalul acestui sezon.

Mircea Lucescu a câştigat 43 de trofee în cariera de antrenor, fiind cel mai titrat tehnician român.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO