Business Internaţional

Misteriosul câştigător al unui premiu de 50 mil. dolari la loteria din Canada, identificat după un an de la extragere

Misteriosul câştigător al unui premiu de 50 mil....

Autor: Octavian Calei

08.12.2013, 18:39 258

O femeie din Canada care a cumpărat în urmă cu 1 an un bilet de loterie pe care l-a pierdut ulterior si de care a uitat, a aflat că este câştigătoarea sumei de 50 de milioane de dolari atunci când oficiali ai companiei care organizeaza extragerea au apărut la uşa ei, scrie ABC News.

Oficialii loteriei au anunţat săptămâna aceasta că Jones Kathryn, din Hamilton, Ontario, era misteriosul câştigător al premiului nerevendicat în urma extragerii din 30 noiembrie 2012.

“Sunt şocată. Îi sunt deosebit de recunoscătoare OLG (Ontario Lotto and Gaming Corporation – n.r.) pentru că m-a căutat ca să-mi ridic premiul de 50 de milioane de dolari”, a spus Jones.

Oficialii loteriei au identificat-o pe Jones în imaginile unei camere de supraveghere de la un magazin de unde a cumpărat biletul câştigător pe care l-a pierdut.

“Nu vroiam să-i primim în casă. După ce ne-au arătat legitimaţiile, au intrat, s-au aşezat şi apoi au început să pună o grămadă de întrebări”, a spus Jones.

Anchetatorii OLG au identificat câştigătorul urmărind extrasul de cont al lui Jones pentru a obţine dovada achiziţionării biletului, materialul video de la magazin şi interviurile în persoană cu Jones.

Jones a fost informată joi despre câştigul ei, cu 48 de ore înainte de expirarea termenului limită pentru revendicarea premiului.

Potrivit regulamentului OLG, Kathryn Jones îşi va putea ridica banii în luna ianuarie a anului viitor, la 30 de zile după publicarea anunţului câştigătorului.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO