Business Internaţional

Miting la Chişinău. Plahotniuc cere alegeri prezidenţiale

Miting la Chişinău. Plahotniuc cere alegeri prezidenţiale

Autor: Departamentul Externe

09.06.2019, 12:55 59

Mii de oameni participă, la ora transmiterii ştirii, la Chişinău, la un miting de susţinere a ordinii constituţionale, în contextul deciziilor politice din ultimele 24 de ore. Liderul PDM Vlad Plahotniuc cere alegerea unui nou preşedinte, relatează publika.md.

VIDEO aici: https://www.youtube.com/watch?v=j2o5xcNppnE

"A încercat (n.r.: Dodon) să federalizeze ţărişoara noastră, să o împartă pe raioane, să o dea străinilor. Pentru că el a trădat poporul. Dupa fărădelegile făcute, Dodon trebuie să demisioneze şi trebie să organizăm concomitent cu alegerile anticipate şi alegerea unui nou preşedinte al Moldovei, din neamul nostru", a spus Vlad Plahotniuc, în timpul mitingului.

Potrivit publika.md, la eveniment participă mii de moldoveni.

"Dragi compatrioţi, pentru că astăzi s-au adunat adevăraţii patrioţi ai Republicii Moldova. Eu am auzit o noutate extraordinară. Mi-au spus că Dodon au dormit la ei acasă. Ei au dormit în ambasada Federaţiei Ruse noaptea trecută. Când noi şi membrii PDM dormea acasă el şi-a găsit alt adăport, aoclo se simte confortabil. Trecem prin clipe complicate. Se mai întâmplă. Preşedintele PDM nu a aceeptat să vândă ţara", a spus Pavel Filip.

"PDM demonstrează că Moldova este un stat independent şi merge înainte aşa cum a spus şi Vlad Plahotniuc. Moldova se află în pericol. Noi nu trebuie să-i dăm voie lui Dodon, care a recunoscut că este un agent al Mosocovei. El s-a manifestat ca un fricos. Noi, veteranii, eu personal am fost în prima linie cu toţi camarazii. Dodon şi-a vândut sufletul, nu are dreptul să intre în biserciă, el a vândut ţara. Plahotniuc este un patriot! Patriotul Moldovei, Plahotniuc", a spus, în faţa protestatarilor şi Generalul Ţurcanu, preşedinte PDM, Cimişlia.

Pavel Filip, care a preluat funcţia de preşedinte interimar al Rep. Moldova, după suspendarea lui Igor Dodon, a semnat decretul de organizare a alegerilor anticipate în data de 6 septembrie.

Curtea Constituţională a Republicii Moldova a emis duminică o hotărâre pentru dizolvarea Parlamentului.

Preşedintele Igor Dodon a înnoptat aseară pe teritoriul ambasadei Federaţiei Ruse care se află în Chişinău. Mai exact, a dormit în hotelul ambasadei care se află pe teritoriul diplomaţiei de la Moscova, scrie deschide.md.

Publika.md a făcut publice imagini în care Dodon îi spune lui Vlad Plahotniuc că vrea să federalizeze Republica Moldova şi că primeşte până la un milion de dolari pe lună din Federaţia Rusă.

În convorborea cu liderul PDM, Vlad Plahotniuc, Igor Dodon spune că primea 700 de mii – 1 milion de dolari pe lună de la ruşi, dar că de la 1 aprilie finanţarea a fost oprită.

Dodon l-a întrebat pe vicepremierul rus Dmitri Kozak, în data de 6 iunie, ce să facă mai departe, având în vedere finanţarea. La rândul său, Kozak i-ar fi i-a promis că va vorbi cu Vlad Plahotniuc, ca să-i dea lui Dodon bani pentru partid.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO