Business Internaţional

Moderna anunţă că vaccinul anti-coronavirus pe care l-a dezvoltat generează mai puţini anticorpi împotriva noii tulpini din Africa de Sud. Compania plănuieşte să creeze o versiune alternativă

Moderna anunţă că vaccinul anti-coronavirus pe care...

Autor: Eduard Ivanovici

29.01.2021, 23:02 1429

Vaccinul creat de Moderna este eficient în faţa noii variante a coronavirusului din Marea Britanie, a declarat compania, conform publicaţiei The New York Times.

Totuşi, dozele nu oferă acelaşi randament în ceea ce priveşte tulpina din Africa de Sud, aşa că gigantul farmaceutic va dezvolta o nouă formă a vaccinului care ar oferi acelaşi nivel de imunitate, circa 95%, reiese dintr-un studiu realizat zilele trecute.

„Începem munca încă de astăzi. Nu ştiu dacă vom avea nevoie de un nou vaccin, dar sper să nu ajungem în această situaţie”, a declarat Dr. Tal Zaks, directorul medical Moderna.

Varianta din Regatul Unit nu a afectat nivelul de eficienţă al vaccinului, iar „anticorpii” rămân peste nivelul mediu de protecţie în ceea ce priveşte forma descoperită în Africa de Sud.

Pentru a efectua studiul, Moderna a colaborat cu Centrul de Cercetare al Vaccinurilor din cadrul Institutului Naţional al Alergiilor şi Bolilor Infecţioase din Statele Unite. Însă rezultatele nu au fost publicate în totalitate şi nu au fost validate de alte companii sau centre de cercetare.

În prima săptămână a anului, Moderna a primit autorizaţie pentru a furniza 160 de milioane de doze de vaccin anti-COVID-19 în Uniunea Europeană între T1/2020 şi T3/2020.

Până acum au fost administrate la nivel global 65,6 milioane de doze ale vaccinului anti-coronavirus, potrivit datelor colectate de Bloomberg.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO