Business Internaţional

Moment istoric în cursa pentru spaţiu: Zborul lui Jeff Bezos în spaţiu a fost un succes

Moment istoric în cursa pentru spaţiu: Zborul lui Jeff...

Autor: Dorin Oancea

20.07.2021, 16:12 1650

UPDATE. Capsula vehiculului New Shepard a aterizat după un zbor de mai puţin de 11 minute, ceea ce conturează un succes pentru prima ieşire a lui Jeff Bezos în spaţiu.

Compania Blue Origin a lui Jeff Bezos, cel mai bogat om al lumii, a lansat marţi prima sa misiune cu echipaj, în scop turistic. Vehiculul New Shepard, care a decolat de la Launch Site One din Texas, efectuează un zbor de 11 minute, urmând să ajungă la 105 kilometri înălţime.

Echipajul capsulei este format din patru persoane. Pe lângă fratele lui Jeff Bezos, Mark, în capsula New Shepard se vor afla Wally Funk, prima femeie inspector al Agenţiei Federale Aeriene, acum o „tânără pensionară” de 82 de ani şi Oliver Daemen, cel mai tânăr om care va zbura în spaţiu. Acesta are 18 ani şi a obţinut locul alături de Bezos în urma retragerii misterioase a câştigătorului licitaţiei pentru un loc în rachetă.

Miliardarul Richard Branson a devenit duminică, 11 iulie, primul turist în spaţiu. Aparatul de zbor Unity al companiei Virgin Galactic deţinută de Branson a reuşit să atingă altitudinea de 86 km.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO