Business Internaţional

Moment istoric în Premier League. Jurgen Klopp va sta pentru ultima dată pe banca echipei Liverpool

Moment istoric în Premier League. Jurgen Klopp va sta...

Autor: Petru Mazilu

19.05.2024, 11:39 25

Antrenorul german Jurgen Klopp participă duminică la ultimul său meci pe banca echipei Liverpool. Este un moment istoric pentru echipa din Liverpool, dar şi pentru campionatul de fotbal al Angliei având în vedere impactul pe care l-a avut Klopp asupra competiţiei.

Jurgen Klopp va prelua conducerea lui Liverpool pentru ultima în meciul cu Wolves de pe Anfield. Partida va începe duminică, la ora 18.00. Chiar dacă Liverpool nu mai are nicio miză în ultima etapă a Premier League, interesul pentru meciul de duminică este uriaş. Stadionul din Liverpool va fi plin, iar unele bilete s-au vândut online cu mai mult de 1.400 de lire sterline, potrivit ESPN. De obicei, preţurile celor mai scumpe bilete la meciurile de pe Anfield cumpărate prin canalele oficiale nu sunt mai mari de 61 de lire sterline.

Jurgen Klopp a anunţat că se retrage la finalul campionatului încă din luna ianuarie. Atunci, vestea a reprezentat un şoc pentru suporterii echipei Liverpool. Klopp a sosit la club în octombrie 2015 şi a reuşit să aducă echipa în prim-planul competiţiilor naţionale şi internaţionale. Parctic, el a câştigat cel puţin o dată toate trofeele majore, cu excepţia Europa League. Câştigarea titlului în sezonul 2019-20 a pus capăt unei aşteptări de 30 de ani a suporterilor.

Germanul a trimis un mesaj suporterilor înainte de ultimul său meci pe banca tehnică de la Liverpool.

„Ne despărţim. Iubesc absolut totul la acest club. Iubesc totul la acest oraş. Iubesc totul legat de suporterii noştri. Iubesc echipa. După toţi anii pe care i-am avut împreună şi tot timpul petrecut împreună şi după toate situaţiile prin care am trecut, respectul a crescut, iubirea a crescut. Am venit aici un tip normal. Încă sunt un tip normal. Doar că nu trăiesc o viaţă normală. Nu doar că mă simt acasă. Sunt acasă. Iubesc Anfield. Iubesc Anflield când freamătă. Am arătat ce poate aduce unitatea. Este dificil să spui rămas bun. Dar să ne amintim vremurile bune. Eu o voi face. Pentru totdeauna", a transmis Klopp prin intermediul mesajului publicat pe reţelele de socializare.

Liverpool va încheia pe locul trei actuala ediţie a Premier League, indiferent de rezultatele din ultima etapă.