Business Internaţional

Moment istoric: Preşedintele american Donald Trump şi Kim Jong-un au dat mâna în Singapore. Drumul spre linişte încă este abia la început: liderul nord-coreean nu a răspuns când a fost întrebat dacă Phenianul va renunţa la armele nucleare

Moment istoric: Preşedintele american Donald Trump şi...

Autor: Teodora Marinescu, Mediafax

12.06.2018, 05:02 293

Preşedintele american Donald Trump şi liderul nord-coreean Kim Jong-un au dat mâna, marţi, în hotelul Capella din Singapore, devenind astfel primul preşedinte în funcţie din istoria Statelor Unite care se întâlneşte pentru a discuta cu un lider al Coreei de Nord.

Cei doi lideri s-au întâlnt pe insula Sentosa, în Singapore, după luni de negocieri diplomatice. Aceştia vor discuta despre reducerea tensiunilor militare şi denuclearizarea Peninsulei Coreene, relatează site-ul postului BBC.

În discuţiile avute cu presa, preşedintele american a sugerat că va avea o "relaţie extraordinară" cu liderul de la Phenian.

"Mă simt foarte bine. Vom avea o discuţie extraordinară care va avea un mare succes", a declarat Donald Trump.

Cei doi lideri au părut să fie foarte relaxaţi înainte de întâlnire.

"Nu a fost uşor să ajungem aici. Au fost obstacole, dar le-am depăşit ca să ne aflăm aici", a declarat Kim Jong-un.

Liderul nord-coreean Kim Jong-un nu a oferit un răspuns atunci când a fost întrebat dacă Phenianul va renunţa la dezvoltarea armelor nucleare, relatează site-ul postului CNN.

Cu toate acestea, liderul de la Casa Albă a sugerat că el şi Kim Jong-un vor rezolva disputele privind programul nuclear al Coreei de Nord.

"Lucrând împreună vom rezolva această problemă", a declarat Donald Trump. Acesta a afirmat că cei doi lideri "vor reuşi să rezolve o mare dilemă".

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO