Business Internaţional

Monetăria Regală a Regatului Unit a ordonat topirea a circa un milion de monede fabricate pentru a marca Brexit-ul, după ce evenimentul nu s-a mai întâmplat

Monetăria Regală a Regatului Unit a ordonat topirea a...

Autor: Eduard Ivanovici

30.11.2019, 22:30 1196

Monetăria Regală a Regatului Unit a a ordonat topirea a aproximativ un milion de monede fabricate special pentru a marca Brexit-ul planificat pe 31 octombrie, după ce prim-ministrul Boris Johnson a solicitat o amânare până pe 31 ianuarie, potrivit Bloomberg.

Fabricarea monedelor începuse deja în octombrie, când prim-ministrul Boris Johnson începea să ceară Uniunii o amânare până pe 31 ianuarie. Însă încrederea guvernului britanic într-un Brexit accelerat a fost dezvăluită abia marţi, când un purtător de cuvânt al Monetăriei a confirmat că circa un milion de monede pregătite pentru Brexit-ul din 31 octombrie vor fi distruse.

Purtătorul de cuvânt nu a comentat costul total al producţiei şi distrugerii monedelor, însă a declarat că preţul va fi suportat de către contribuabili.

Informaţiile vin în urma unei cerei de liberă informare solicitată de cotidianul Daily Telegraph.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO