Business Internaţional

Moody's a îmbunătăţit perspectiva ratingurilor Ucrainei de la negativă la stabilă

11.10.2010, 19:05 26

Moody's a îmbunătăţit, luni, perspectiva ratingului "B2" alobligaţiunilor Ucrainei de la negativă la stabilă, datorităconsolidării lichidităţilor, ca urmare a acordului stand-by de 15,1miliarde de dolari cu FMI şi a succesului unei emisiuni deeurobonduri de două miliarde dolari din septembrie, informeazăMediafax.

Alţi factori care au influenţat decizia sunt atenuareadezechilibrelor macroeconomice şi revenirea la creştere economică,se arată într-un comunicat al agenţiei de evaluare financiară.

Separat, Moody's a revizuit de la negativă la stabilăperspectiva plafonului B1 pentru obligaţiunile în valută aleUcrainei şi plafonul "B3" pentru depozitele în valută.

"Consolidarea poziţiei externe, împreună cu redresarea economicăau redus expunerea Ucrainei la stres financiar", a declarat DietmarHornung, vicepreşedinte pentru riscuri suverane al Moody's şianalist şef pentru Ucraina.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO