Business Internaţional

Moody's a redus cu două trepte ratingul Irlandei, la "BAA3"

Autor: Cojocaru Bogdan

15.04.2011, 10:08 12

Agenţia de evaluare financiară Moody's a redus cu două trepteratingul suveran al Irlandei, de la "BAA1" la "BAA3", cuperspectivă negativă, la o zi după ce Fitch a îmbunătăţitperspectiva propriului calificativ pentru acest stat, transmiteReuters.

Înrăutăţirea ratingului de către Moody's reflectă opiniaagenţiei că puterea financiară a guvernului de la Dublin va slăbişi ia în considerare, de asemenea, perspectivele descurajatoareprivind creşterea economică şi incertitudinile legate desolvabilitate.

Moody's apreciază, totodată, că statul ar putea avea nevoie denoi măsuri de austeritate pentru a atinge obiectivele fiscale, iarsituaţia financiară s-ar putea deteriora în urma creşteriidobânzilor de către Banca Centrală Europeană.

"Dacă nu vor fi atinse obiectivele de consolidare fiscală, altereduceri de ratinguri ar putea urma. Deteriorarea şi mai mult aperspectivei economice va exercita presiuni suplimentare asupracalificativului", menţionează agenţia într-un comunicat.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO