Business Internaţional

Moody’s a redus ratingul de credit al Spaniei

Autor: Traian Terzianm

10.03.2011, 12:08 13

Agenţia de rating americană Moody's a redus ratingul de credital Spaniei cu o treaptă şi a avertizat că ar putea face acest lucrudin nou, din cauza problemelor cu care se confruntă sistemul bancarla nivel naţional, care duc la instabilitatea monedei euro, scrieReuters.

"Moody's consideră că există un risc semnificativ ca eventualulcost al efortului de recapitalizare a băncilor să depăşească în modconsiderabil previziunile guvernului actual", a menţionatagenţia.

Reducerea ratingului de la Aa1 la Aa2 a influenţat evoluţiamonedei euro care a înregistrat o scădere de la 1,3868 la 1,3817dolari.

Moody's şi-a exprimat scepticismul cu privire la ipoteza căMadridul va putea să cureţe bilanţurile băncilor de activeleneperformante la un cost de mai puţin de 20 miliarde de euro."Costul final de restructurare a băncilor va depăşi ipotezeleguvernului actual şi va duce la o creştere suplimentară a ponderiidatoriei publice".

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO