Business Internaţional

Moody’s a retrogradat ratingul Portugaliei cu două trepte

Autor: Traian Terzianm

16.03.2011, 11:45 22

Agenţia de evaluare financiară Moody's a redus ratingulPortugaliei cu două trepte de la A1 la A3, afectată de conjuncturaeconomică a măsurilor de austeritate impuse de guvern, scrie TheGuardian.

"Această cotaţie are o 'perspectivă negativă' care indică peviitor o posibilă scădere a ratingului", au precizat într-uncomunicat analiştii de la Moody's. În plus şi ratingul pe termenscurt a fost revizuit de către agenţie de la "Prime-1"
la "Prime-2".

În ceea ce priveşte plafonul de ogligaţiuni şi depozitelebancare ale statelor din zona euro, aceastea rămând neschimbate la"Aaa".


Contrar aştepărilor guvernului de la Lisabona ce indică o creşterea produsului intern brut în decursul acestui an, Moody's crede căPIB-ul Portugaliei va scădea.

Agenţia a mai precizat faptul că dacă Portugalia doreşteevitarea unei viitoare scăderi a ratingului, aceasta va trebui săîmparta obiectivele de reducere a deficitului bugetar între celedouă mari partide politice- Partidul Socialist şi PartidulSocial-Democrat.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO