Business Internaţional

Moody's atenţionează: Ratingul Japoniei riscă să fie redus ca urmare a datoriei de stat

Moody's atenţionează: Ratingul Japoniei riscă să fie redus ca urmare a datoriei de stat

Autor: Vlad Popescu - Mediafax

31.05.2011, 09:58 79

Moody's a avertizat marţi că ar putea reduce ratingul Aa2 alJaponiei, din cauza temerilor privind deteriorarea perspectivelorde creştere economică şi reacţiei slabe a autorităţilor faţă dedatoria publică uriaşă acumulată, informează Reuters citat deMediafax.

"Fără o strategie efectivă, datoria guvernului va creşteinexorabil de la un nivel care este deja cu mult peste celînregistrat de alte economii avansate", se arată într-un comunicatal agenţiei de evaluare financiară.

Moody's a adăugat că există temeri legate de capacitateaguvernului nipon de a atinge ţinta de reducere a deficitului decredit.

Agenţia este astfel cu un pas mai aproape de reducerearatingului Japoniei, după ce a schimbat perspectiva de la stabilăla negativă în luna februarie.

Moody's notează că se va concentra pe "amploarea, eficacitateaşi oportunitatea" reformei fiscale propusă de guvern pentru lunaiunie, dar şi pe costurile fiscal şi consecinţele economice aledezastrului natural din 11 martie. Citiţi mai multe pe www.mediafax.ro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO