Business Internaţional

Moody's reduce ratingul Italiei cu trei trepte la A2. Alte ţări europene ar putea avea aceeaşi soartă

Moody's reduce ratingul Italiei cu trei trepte la Aa2. Alte ţări europene s-ar putea pomeni cu aceeaşi soartă

Autor: Adrian Voicu

05.10.2011, 08:58 1915

Ratingul Italiei a fost redus de către agenţia de evaluare financiară Moody's pentru prima dată în 20 de ani, ca urmare a temerilor privind capacitatea guvernului Berlusconi de a reduce deficit, al doilea ca mărime din zonă euro, pe un fundal economic anemic.

Agenţia a redus tainul trei trepte de la Aa2 la A2, cu perspectivă negativă.

Decizia Moody's vine după ce la 20 septembrie Standard & Poor's a redus ratingul Italiei pentru prima dată în cinci ani.

Moody's a atenţionat că şi alte ţări europene care au ratingul sub nivelul de top Aaa s-ar putea pomeni cu scăderea acestuia.

"Toate, mai puţin ţările cu economiile cele mai dezvoltate, se vor confrunta cel mai probabil cu presiuni negative asupra ratingurilor", se arată într-un comunicat al agenţiei citat de Bloomberg.

"Prin Urmare, Moody's se aşteaptă ca mai puţine ţări cu rating sub Aaa să îşi menţină ratingul ridicat". Agenţia a adăugat că "nu există presiuni imediate ce ar putea cauza reducerea ratingurilor ţărilor cu Aaa".

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO