Business Internaţional

Morgan Stanley reduce estimările de creştere a economiei mondiale. Pentru 2012 prevede o încetinire şi mai puternică

Morgan Stanley reduce estimările de creştere a economiei mondiale. Pentru 2012 prevede o încetinire şi mai puternică

Autor: Adrian Voicu

18.08.2011, 12:27 486

Morgan Stanley a decis să reducă estimările de creştere a economiei mondiale pentru acest an, invocând răspunsul "insuficient" al Europei la criza datoriilor suverane, împreună cu o încredere scăzută a investitorilor şi perspectiva înăspririi politicilor fiscale, informează Bloomberg.

Banca estimează că în 2011 creşterea economiei mondiale va fi de doar 3,9%, după ce anterior a estimat o creştere de 4,2%. Pentru anul următor estimează că creşterea economică va fi de 3,8%, în scădere faţă de o estimare anterioară de 4,5%.

Analiştii băncii consideră că SUA şi Europa sunt "periculos de aproape de recesiune". "Erorile recente în stabilirea politicilor, în special răspunsul încet şi insuficient al Europei la criza datoriilor suverane şi drama din jurul discuţiilor privind creşterea nivelului de îndatorare în SUA, au afectat pieţele financiare şli a erodat încrederea mediilor de afaceri şi a consumatorilor", se mai arată în comunicatul băncii.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO