Business Internaţional

Moscova îşi retrage personalul diplomatic de la Kiev. Tensiunile sunt din ce în ce mai mari

Moscova îşi retrage personalul diplomatic de la Kiev....

Autor: Cezara Mîndrescu

12.02.2022, 09:43 47

Diplomaţii ruşi încep să plece din Ucraina, a declarat pentru RIA Novosti, o sursă internă

Rusia a început să-şi retragă personalul diplomatic din Ucraina, a informat sâmbătă agenţia de presă rusă Ria Novosti.

„Conform declaraţiilor cetăţenilor ucraineni, diplomaţii şi ofiţerii consulari ruşi din Ucraina au început să plece în Rusia. Acest lucru, în special, este evidenţiat de dificultăţile apărute la efectuarea unor întâlniri la consulate şi la ambasadă", a spus sursa pentru presă.

Rusia a declarat că nu intenţionează să invadeze Ucraina şi nu a anunţat oficial retragerea diplomaţilor de acolo, însă o reducere a personalului a fost indicată de dificultatea crescută în obţinerea de numiri la ambasada şi consulatele Rusiei.

Planurile de evacuare a personalului din ambasadele din Ucraina au fost deja anunţate de Marea Britanie, Germania şi Australia. Multe ţări occidentale - Canada, Finlanda, Letonia, Ţările de Jos, Estonia, Japonia, Noua Zeelandă şi altele - au cerut cetăţenilor să părăsească imediat Ucraina după ce consilierul pentru securitate naţională din SUA, Jake Sullivan, a declarat vineri că o invazie rusă a Ucrainei ar putea avea loc „oricând”.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO