Business Internaţional

Moscova nu este de acord cu eventualele atacuri ale SUA contra Statului Islamic

Moscova nu este de acord cu eventualele atacuri ale SUA...

Autor: Anna Primac

11.09.2014, 10:18 1544

"Sunt îngrijorat în legătură cu anumite informaţii apărute în presă, potrivit cărora preşedintele american, Barack Obama ar fi luat decizia de a lansa atacuri împotriva Statului Islamic pe teritoriul Siriei, fără acordul Damascului", a afirmat Ciurkin.

Acest fapt va complica activitatea comunităţii internaţionale şi va deveni o problemă nu doar pentru Rusia, ci şi pentru multe alte state, inclusiv China, care respectă dreptul internaţional", a apreciat ambasadorul rus.

Potrivit presei americane, preşedintele Barack Obama se pregăteşte să autorizeze raiduri aeriene în Siria, în cadrul strategiei de luptă împotriva insurgenţilor islamişti din gruparea Stat Islamic (SI).

Publicaţiile The New York Times şi The Washington Post afirmă că preşedintele Barack Obama este gata să extindă în Siria campania de raiduri aeriene care îi vizează, de peste o lună, pe combatanţii grupării Stat Islamic din Irak, ce deţine controlul asupra unor părţi importante din teritoriile celor două ţări.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO