Business Internaţional

Multinaţionalele din Ucraina îşi închid operaţiunile de acolo în urma invaziei ruseşti

Multinaţionalele din Ucraina îşi închid operaţiunile...

Autor: Catalina Apostoiu

25.02.2022, 12:37 822

Companii internaţionale, de la producători de ţigări şi constructori auto, la îmbuteliatori de băuturi îşi închid producţia din Ucraina şi îşi trimit angajaţii acasă ca reacţie la invazia Rusiei, scrie Bloomberg.

Japan Tobacco a anunţat suspendarea operaţiunilor la o fabrică din Kremenchuk, centrul Ucrainei, unde are 900 de angajaţi. Compania Coca-Cola HBC şi-a închis operaţiunile din Ucraina şi şi-a trimis angajaţii acasă, alăturându-se unei liste în creştere de firme, printre care Carlsberg, Nestle şi AB InBev, care au decis să-şi suspende producţia locală din cauza conflictului.

Multe companii cu expunere pe Rusia aşteaptă mai multă claritate cu privire la sancţiunile Occidentale împotriva Rusiei şi evaluează impactul celor deja anunţate, notează Reuters. Mondelez International a anunţat că se pregăteşte să ia o decizie cu privire la operaţiunile sale din Europa de est, iar Philip Morris monitorizează situaţia îndeaproape, potrivit Bloomberg.

Conflictul din Ucraina sporeşte presiunile asupra lanţurilor de aprovizionare deja perturbate puternic de pandemie, restricţiile de călătorie şi penuriile de componente vitale, cum ar fi semiconductoare.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO