Business Internaţional

Musk a anunţat că Tesla se află în reorganizare „profundă”. Schimbă structura de conducere a companiei Tesla pentru a îmbunătăţi comunicarea între angajaţii

Musk a anunţat că Tesla se află în reorganizare...

Autor: Alexandra Cepăreanu

28.05.2018, 07:15 255

Directorul general al Tesla, Elon Musk şi-a anunţat angajaţii că firma se află într-o reorganizare „profundă” din cauza problemelor la nivel de producţie, cu plecarea personalului din departamentul superior şi cu accidentele care implică maşinile electrice, relatează Reuters.

În mailul pe care l-a trimis angajaţilor, Musk a spus că Tesla îşi schimbă conducerea pentru a îmbunătăţi comunicarea.

Compania a confirmat conţinutul e-mailului, care a fost raportat pentru prima dată de Wall Street Journal.

Tesla se află într-o situaţie critică, întrucât încearcă să repare o lansare inadecvată a modelului sedan 3, o maşină de mijloc, crucială pentru succesul şi rentabilitatea companiei, care a fost afectată de problemele de producţie.

Acţiunile Tesla au scăzut cu 3%, până la închiderea de luni a pieţei, ajungând la 291,97 de dolari per titlu.

Pe fondul problemelor de fabricaţie, directorii executivi ai Tesla au plecat sau au redus activitatea. Waymo, unitatea care se ocupă cu autovehiculele autonome, din cadrul companiei Alphabet, a anunţat că Matthew Schwall s-a alăturat companiei Tesla, şi astfel a putut avea contact tehnic cu anchetatorii americani în domeniul siguranţei.

Compania dezvoltă mai multe vehicule noi, inclusiv un camion semiremorcă, şi a înregistrat o firmă nouă de maşini în Shanghai, într-un pas probabil spre producţie în China.

Pe data de 2 mai, Musk a spus că Tesla va efectua o „restructurare de reorganizare" în această lună, fără a oferi mai multe detalii.

El a adăugat că va reduce numărul de companii contractante terţe angajate de Tesla, echivalându-le cu „garnizoanele" care trebuie eliminate.

Tesla va angaja rapid oameni pentru a ocupa pozitii critice „pentru a sprijini rampa de productie Model 3 si dezvoltarea viitoare a produselor", a declarat Musk in emailul de luni.

Tesla se confruntă cu o serie de alte probleme, de la creşterea scepticismului asupra finanţelor sale la sondele de siguranţă de către autorităţile de reglementare.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO