Business Internaţional

Mutare strategică pe piaţa de cablu din Polonia: numărul doi are în plan să cumpere numărul trei, pentru a deveni lider

Mutare strategică pe piaţa de cablu din Polonia:...

Autor: Adrian Seceleanu

30.08.2018, 00:00 245

Piaţa de cablu TV din Polonia ar putea trece printr-o operaţiune de consolidare semnificativă a pieţei: achiziţia Multimedia Polska - cel de-al treilea jucător de pe piaţă - de către numărul doi, compania Vectra, scrie portalul Broadband TV News.

Dacă tranzacţia va primi undă verde de la autoritatea pentru concurenţă, noua entitate ar deveni liderul pieţei de cablu TV din Polonia. Cu o jumătate de an în urmă, gigantul american Liberty Global a decis ca subsidiara sa UPC Polonia să renunţe la achiziţia de 760 mil. dolari a Multimedia Polska după ce autoritatea de concurenţă anunţase că achiziţia ar limita semnificativ competiţia din mai multe regiuni din Polonia.

Operaţiunile UPC din Polonia sunt conduse de Robert Redeleanu, fost CEO al UPC România şi Ungaria, iar şeful Orange Polonia este francezul Jean-François Fallacher, fostul şef al subsidiarei grupului francez în România în perioada 2011-2016. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO