Business Internaţional

Mutare surpriză între multinaţionale, în mijlocul tăierilor de costuri: Xerox vrea să cumpere gigantul american HP, deşi are o capitalizare de piaţă de numai o treime

Mutare surpriză între multinaţionale, în mijlocul...

Autor: Ştefan Stan

06.11.2019, 09:24 674

Xerox se pregăteşte să facă o ofertă de achiziţie pentru gigantul american HP, potrivit WSJ. Boardul companiei a discutat marţi posibilitatea lansării ofertei, în condiţiile în care Xerox ar avea o linie de finanţare de la o bancă importantă, conform unei surse citate de WSJ.

Xerox are o capitalizare de piaţă de 8,05 miliarde de dolari, mai puţin de o treime din valoarea HP de 27,27 mld. de dolairi.

Posibila tranzacţie vine într-o perioadă când ambele companii se uită la măsuri de reducere de costuri, iar o potenţială achiziţie ar duce la economii de peste 2 miliarde de dolari. La finalul lunii trecute, HP a anunţat că va disponibiliza până la 9.000 de persoane până la finalul anului fiscal 2022, ca parte dintr-un plan mai amplu de restructurare. HP are în total 55,000 de angajaţi la nivel mondial. 

De asemenea, Xerox a anunţat marţi că va vinde cu 2,3 miliarde de dolari 25% din participaţia în Fuji Xerox, joint-venture-ul creat între Fujifilm şi Xerox,. 

HP Inc. România, subsidiara locală a companiei ame­ricane cu acelaşi nume, unul dintre cei mai mari producători de computere, imprimante şi furnizori servicii de IT din lume, şi-a mărit echipa cu 30% în ultimii trei ani, ajungând la peste 1.300 de angajaţi în prezent. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO