Business Internaţional

Mutări de forţe în Franţa: Premierul Edouard Philippe şi-a dat demisia, guvernul a căzut, iar Macron vrea să îşi relanseze preşedinţia cu doi ani înainte de alegerile următoare

Mutări de forţe în Franţa: Premierul Edouard Philippe...

Autor: Alex Ciutacu

03.07.2020, 11:27 392

Preşedintele francez Emmanuel Macron l-a eliminat pe premierul Edouard Philippe şi va numi un nou premier cu un nou cabinet guvernamental pentru ultimii doi ani din mandatul său prezidenţial, potrivit FT.

„Edouard Philippe şi-a depus demisia în faţa preşedintelui, iar acesta a acceptat-o. El va asigura continuarea activităţii, alături de membrii guvernului, până la numirea unui nou guvern”, a transmis Parisul, vineri, într-o scurtă declaraţie de presă.

Macron vrea să îşi relanseze preşedinţia înaintea următoarelor alegeri prezidenţiale, care vor avea loc în 2022. Primii trei ani de mandat au fost marcaţi de mai multe reforme economice controversate, de protestele masive ale „vestelor galbene” şi de pandemia de Covid-19, care a ucis aproape 30.000 de persoane în Franţa şi a declanşat o recesiune adâncă.

Teoretic, Philippe ar putea fi numit premier, din nou, însă demisia întregului guvern sugerează că Macron are un plan mai ambiţios, alături de noi miniştri.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO