Business Internaţional

NASA va produce recolte de legume în spaţiu

NASA va produce recolte de legume în spaţiu

Autor: Ştefan Stan

15.09.2013, 10:39 587

La sfârşitul acestui an, Sistemul de Producţie de Legume de la NASA va trimite astronauţilor din Staţiile Internaţionale Spaţiale kit-uri cu care să crească legume în spaţiu, prin intermediul luminii produsă de LED-uri, scrie Mashable.

Primele legume care vor fi cultivate vor fi salatele verzi. După 28 de zile de crescut sub luminile roz ale LED-urilor, plantele vor fi gata de recoltat.

Experimentul vine după ce astronautul Don Pettit a reuşit cu succes să crească un dovleac în timp ce stătea pe o staţie spaţială.

Totuşi, astronauţilor nu li se va permite încă să mănânce recolta. Primele “roade” vor fi trimise pe Pământ pentru teste, unde vor fi inspectate pentru bacterii şi puritate.

Dupa prima recoltă de salată verde, legume precum ridichii şi mazăre vor fi următoarele crescute în spaţiu. Pe măsură ce programul avansează, NASA va trebui să gestioneze creşterea de recolte mai mari şi mai complicate. Cartofii sunt uşor de crescut şi depozitat, însă nu sunt prea apetisanţi cruzi, iar pentru a fi consumaţi ar necesita echipament şi pregătire în plus.

Creşterea de legume în spaţiu ar putea fi o modalitate mai puţin scumpă pentru a hrăni astronauţii de pe orbită. Pentru a trimite un kg de mâncare către o staţie spaţială, costurile se ridică la 20.000 de dolari.

Misiunea de a cultiva legume ar putea de asemenea să ofere o formă de terapie pentru astronauţi. NASA cercetează ipoteza conform căreia grădinăritul va ajuta astronauţii să se împace mai uşor cu izolarea din spaţiu şi le va da un sentiment de “casă”.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO