Business Internaţional

Naţionala Germaniei s-a calificat în sferturile turneului de handbal masculin de la Rio

Naţionala Germaniei s-a calificat în sferturile...

Autor: Iulian Coşuleţu

15.08.2016, 20:02 95

Germania, campioana europeană en-titre, avea nevoie de victorie în ultimul meci, împotriva Egiptului, din grupa B la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro, pentru a termina pe primul loc. Handbaliştii lui Dagur Sigurdsson au preluat conducerea încă din debut şi s-au desprins la trei goluri, 7-4, ecart menţinut până la finalul primei reprize, încheiate 15-12.

Repriza secundă a fost controlată tot de Germania, care a reuşit să-şi mărească avantajul la şapte goluri, 29-22, cu şapte minute înainte de finalul jocului. Echipa africană a reuşit să mai reducă din handicap, însă campioana europeană s-a impus, 31-25 şi a obţinut calificarea în sferturile competiţiei. Germania poate întâlni în sferturi, naţionala Qatarului, clasată pe locul patru în grupa A înaintea ultimelor meciuri din această serie.

Extrema stângă Uwe Gensheimer a fost cel mai bun marcator al echipei lui Sigurdsson, cu şapte goluri, urmat de Reichmann şi Haffner, cu câte şase reuşite.

Din grupa B, s-au mai calificat în faza următoare, Slovenia, Brazilia şi Polonia. În primul meci al zilei, Polonia a fost învinsă de Slovenia, scor 20-25.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO