Business Internaţional

NATO îşi suspendă misiunea de instruire a forţelor irakiene după uciderea lui Soleimani

NATO îşi suspendă misiunea de instruire a forţelor...

Autor: Mircea Olteanu

04.01.2020, 16:45 502

NATO şi ţările membre ale coaliţiei antiteroriste au anunţat suspendarea operaţiunilor de antrenare a forţelor de securitate irakiene, în contextul intensificării tensiunilor în Orientul Mijlociu după uciderea de către SUA a generalului iranian Qasem Soleimani, relatează cotidianul Daily Sabah.

Un reprezentant al alianţei transatlantice a anunţat că NATO suspendă misiunile de instruire în Irak, unde alianţa a ajutat la echiparea forţelor de securitate ale ţării, la cererea guvernului Bagdad.

De asemenea, un oficial german a transmis că Statele Unite şi aliaţii săi au suspendat pregătirea forţelor irakiene din cauza ameninţării crescute cu care se confruntă. Danemarca, Norvegia şi Suedia au anunţat sâmbătă măsuri similare

Germania are în jur de 120 de militari detaşaţi în Irak în cadrul Operaţiunii de Rezolvare Inerentă, cu scopul de a ajuta forţele irakiene să lupte contra militanţilor reţelei Stat Islamic.

Eliminarea lui Soleimani, liderul Forţei Quds din Iran, reprezintă o escaladare majoră a tensiunilor dintre Teheran şi Washington.

Armata americană l-a asasinat vineri dimineaţă, în oraşul irakian Bagdad, pe generalul Qassem Soleimani, comandantul Forţei Quds din cadrul Gardienilor Revoluţiei din Iran.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO