Business Internaţional

Navă suspectată de legături cu mediile de afaceri ruse vizate de sancţiuni, interceptată de Franţa

Navă suspectată de legături cu mediile de afaceri ruse...

Autor: Mihai Draghici

26.02.2022, 12:39 49

Nava comercială Baltic Leader, cu lungimea de 127 de metri, a fost interceptată în Canalul Mânecii, în largul regiunii Pas-de-Calais, fiind escortată în Portul Boulogne-sur-Mer, informează postul France Bleu.

Autorităţile franceze au interceptat sâmbătă dimineaţă, în Canalul Mânecii, o navă comercială suspectată că transporta produse ale mediilor de afaceri ruse vizate de noile sancţiuni financiare impuse de Uniunea Europeană, de Marea Britanie şi de SUA ca reacţie la invazia din Ucraina.

Nava avea autorizaţiile necesare pentru a naviga prin apele teritoriale ale Franţei şi, potrivit documentaţiei oficiale, transporta autovehicule. Dar autorităţile franceze suspectează că această navă transportă produse aparţinând mediilor de afaceri ruse vizate de noile sancţiuni impuse de Uniunea Europeană, de Marea Britanie şi de Statele Unite ca ripostă la atacul militar rus asupra Ucrainei.

Autorităţile vamale franceze i-au controlat pe cei 20 de membri ai echipajului şi verifică încărcătura de la bordul navei comerciale.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO