Business Internaţional

Negocierile Brexit: Premierul britanic Boris Johnson le repetă miniştrilor că varianta fără acord rămâne cea mai probabilă

Negocierile Brexit: Premierul britanic Boris Johnson le...

Autor: Alex Ciutacu

15.12.2020, 17:07 2766

Premierul britanic Boris Johnson le-a repetat şi astăzi miniştrilor din cabinetul său că cel mai probabil rezultat al negocierilor comerciale post-Brexit este lipsa unui acord, însă a susţinut că încearcă în continuare să stea la masă cu Uniunea Europeană, potrivit unui anunţ al purtătorului de cuvânt, citat de Reuters.

În timpul unei informări cu miniştrii din cabinetul său, Johnson a „exprimat încă o dată dorinţa de a ajunge la un acord de comerţ liber, dar nu cu orice costuri, şi a reiterat că orice acord trebuie să respecte independenţa şi suveranitatea ţării”, a transmis purtătorul de cuvânt.

„Premierul a exprimat clar că lipsa unui acord şi o perioadă de tranziţie cu termeni de tipul Australia rămân cele mai probabile rezultate ale negocierilor, dar rămâne dedicat negocierilor în continuare”.

Australia nu are un acord comercial cu Uniunea Europeană.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO