Business Internaţional

Negocierile SUA - China: Trump vrea tarife mai mici pentru maşini şi cale liberă în ţara lui Xi Jinping pentru serviciile financiare americane

Negocierile SUA - China: Trump vrea tarife mai mici...

Autor: Alex Ciutacu

27.03.2018, 12:50 220

Administraţia Trump insistă în cadrul negocierilor cu China pentru tarife mai mici pentru maşini şi cere deschiderea pieţei serviciilor financiare şi pentru jucători americani, acestea fiind condiţiile preşedintelui SUA în discuţiile purtate pentru diminuarea tensiunilor comerciale care au zguduit pieţele de capital la nivel gllobal, potrivit surselor citate de Bloomberg.

Secretarul Trezoreriei, Steven Mnuchin, l-a sunat pe Liu He, pentru a-l felicita cu privire la numirea de luna aceasta în poziţia de vice premier, încredinţat cu politicile economice, a spus sursa citată, în condiţii de anonimitate, deoarece discuţiile nu sunt publice.

Cei doi au discutat despre deficitul dintre cele două ţări şi au picat de acord să găsească o cale agreeabilă de a încheia disputa.

Între timp, unul dintre consilierii pentru comerţ ai preşedintelui Donald Trump a transmis că preşedintele încearcă să reducă măcar cu o treime deficitul comercial dintre Statele Unite şi China.

Trump vrea ca deficitul comercial al Americii să scadă cu aproximativ 100 de miliarde de dolari anul acesta, a transmis Peter Navarro, consilier pentru comerţ în Casa Albă. Statele Unite au înregistrat un deficit comercial în bunuri şi servicii cu China de 337 de miliarde de dolari, pentru anul trecut.

Economiştii Bloomberg estimează că un război comercial global ar putea costa economia mondială aproximativ 470 de miliarde de dolari până în 2020, sau 0,5% din producţia totală.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO