Business Internaţional

Nemţii s-au hotărât: Germania nu va mai utiliza cărbune începând din 2038

Nemţii s-au hotărât: Germania nu va mai utiliza...

Autor: Alex Ciutacu

28.01.2019, 16:47 131

Într-o mişcare de pionierat, Germania decide să renunţe la cărbune ca sursă de energie electrică până în 2038, cel târziu, ca parte din eforturile de a combate schimbările climatice, potrivit MarketWatch.

Comisia de Cărbune, un panel numit de guvernul german pentru a analiza situaţia, a ajuns la un acord duminică după mai multe luni de analiză şi dezbateri.

„Am reuşit”, spune Ronald Pofalla, şeful comisiei. „Acesta este un efort istoric”.

Mai mult de o treime din energia electrică a ţării este produsă din cărbune, ceea ce contribuie la dimensiunea efectului de seră – contribuind masiv la încălzirea globală.

Cei 28 de membri ai comisiei, care reprezintă regiuni de minerit, companii de utilităţi, oameni de ştiinţă şi specialişti în mediul înconjurător, sugerează că o revizuire a ţelului în 2032, pentru a încheia total consumul până în 2035.

Planul prevede miliarde de euro necesari din foduri federale pentru a ajuta regiunile care vor fi lovite de şomaj şi pentru a proteja consumatorii de creşterile de preţuri.

Întreaga decizie aşteaptă aproabarea Guvernului.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO