Business Internaţional

Nemţii s-au săturat de stat în casă: Mii de oameni au luat cu asalt străzile Germaniei pentru a protesta împotriva măsurilor de carantină

sursa foto: Profimedia

Autor: Alex Ciutacu

18.05.2020, 13:03 401

Protestele împotriva măsurilor de carantină s-au întins în toată Germania în ultimele zile, întrucât mii de persoane se revoltă în faţa restricţiilor care afectează cea mai mare economie din Europa, potrivit CNBC.

Din Berlin, Munchen şi până în Stuttgart, mii de nemţi au protestat împotriva măsurilor guvernamentale şi a restricţiilor impuse de autorităţi pentru a limita răspândirea virusului.

Peste 5.000 de persoane au protestat în Stuttgart, unde poliţia a fost nevoită să redirecţioneze grupuri de protestatari către alte locaţii pentru a menţine măsurile de distanţare socială, conform Deutsche Welle.

În acelaşi timp, 1.000 de persoane au protestat în locaţia unde trebuia să se organizeze festivalul german Oktoberfest.

În Berlin, peste 1.000 de cetăţeni au demonstrat în mai multe locuri din oraş, conform Reuters.

În timp ce majoritatea protestatarilor au fost paşnici, în unele oraşe s-au alăturat şi protestatari din extrema dreaptă, alături de adepţii teoriei conspiraţiei – ceea ce a dus la ciocniri între protestatari.

Ziarul german Bild a scris că protestele au atras „un mix de extremă dreaptă cu extremă stângă, conspiraţionişti, organizaţii anti-vaccin şi oameni care neagă existenţa virusului”.

Germania are peste 176.000 de îmbolnăviri, însă mult mai puţine decese raportat la acest nivel al numărului de cazuri, înregistrând sub 8.000 de morţi.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO