Business Internaţional

Nemţii sunt mai optimişti: Contracţia economică din 2020 nu va fi atât de dură cum arătau estimările iniţiale

Nemţii sunt mai optimişti: Contracţia economică din...

Autor: Alex Ciutacu

01.09.2020, 11:30 126

Guvernul german estimează că impactul economic al crizei coronavirusului va fi mai puţin năucitor decât arătau estimările lansate în luna aprilie, întrucât nemţii vor publica astăzi previziuni revizuite, conform unor surse citate de Bloomberg.

Coaliţia condusă de Angela Merkel a estimat în luna aprilie că economia germană se va contracta cu 6,3% în 2020, în ceea ce urma să reprezinte cea mai puternică recesiune de după al Doilea Război Mondial. În acelaşi timp, previziunile din aprilie arătau o revenire pe creştere de 5,2% pentru anul 2021.

Peter Altmaier, ministrul Economiei, va prezenta marţi în Berlin noile previziuni economice.

Potrivit publicaţiei germane Der Spiegel, previziunile revizuite indică un declin de 5,8% pentru 2020, în timp ce creşterea economică din 2021 ar urma să se situeze la 4,4%.

Activitatea economică din Germania a înregistrat o revenire puternică după ce s-a prăbuşit în al doilea trimestru, iar companiile din cea mai mare economie europeană s-au dovedit a fi mai optimiste în luna august cu privire la revenirea economiei.

Cu toate acestea, ministrul de Finanţe Olaf Scholz a transmis că se aşteaptă a PIB-ul să revină la nivelul dinainte de criză abia la finalul anului 2021.

Numărul cazurilor noi de Covid-19 este în creştere în toată Europa după sezonul vacanţelor şi concediilor, ceea ce naşte temeri cu privire la o nouă rundă de stare de urgenţă. O astfel de evoluţie ar arunca Europa înapoi în recesiune.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO