Business Internaţional

Netflix a pierdut 39 de milioane de dolari după ce a renunţat la colaborarea cu Kevin Spacey

Netflix a pierdut 39 de milioane de dolari după ce a...

Autor: Ana Obretin, Mediafax

23.01.2018, 12:12 311

În luna noiembrie 2017, compania Netflix a anunţat că filmările pentru serialul TV "House of Cards" vor fi reluate la începutul acestui an fără Kevin Spacey, cel de-al şaselea sezon şi ultimul al producţiei urmând să se concentreze pe personajul Claire Underwood, interpretat de actriţa Robin Wright.

Iniţial, compania Netflix suspendase producţia celui de-al şaselea şi ultim sezon al serialului "House of Cards", în care Kevin Spacey joacă rolul preşedintelui american Francis Underwood, după ce vedeta americană a fost acuzată de hărţuire sexuală de actorul Anthony Rapp.

De asemenea, Netflix a anulat lansarea unei biografii a scriitorului Gore Vidal, aflată în postproducţie, în care a jucat Kevin Spacey. Actorul a fost şi producător la acest film.

Pierderile au fost menţionate în raportul financiar al companiei Netflix pe ultimul trimestru al anului trecut, făcut public luni. Pierderile, considerate "neaşteptate", au fost provocate de decizia "de a nu mai merge înainte" cu "un anumit conţinut nelansat".

De asemenea, Netflix a anulat o producţie cu Louis C.K., după ce actorul de comedie a fost acuzat şi el de comportament sexual nepotrivit.

În luna octombrie 2017, Kevin Spacey a făcut public faptul că este homosexual, după ce Anthony Rapp - un actor care a jucat în producţii precum "Star Trek - Discovery" şi "Rent" - l-a acuzat că i-a făcut avansuri sexuale în urmă cu trei decenii, pe vremea când Rapp avea doar 14 ani. De asemenea, actorul a fost acuzat că a încercat să violeze un tânăr de 15 ani.

Spacey a scris apoi pe reţeaua online Twitter că a iubit şi femei şi bărbaţi, dar în prezent trăieşte ca un bărbat homosexual.

În ceea ce priveşte acuzaţiile aduse de Rapp, Spacey a scris într-un mesaj pe Twitter: "Îi port un respect şi o admiraţie deosebite lui Anthony Rapp ca actor. Sunt mai mult decât oripilat să aud povestea lui. Sincer, nu îmi amintesc întâmplarea, ar fi avut loc cu peste 30 de ani în urmă. Dar, dacă este să cred ceea ce spune, îi datorez cele mai sincere scuze pentru ceea ce ar fi putut fi un comportament inadecvat, pus pe seama consumului de alcool, şi îmi pare rău pentru sentimentele pe care spune că le-a avut în el în toţi aceşti ani".

Foşti angajaţi ai serialului "House of Cards" au spus că Spacey a transformat platourile de filmare într-un mediu "toxic", acuzându-l de hărţuire. Acuzaţii similare au făcut şi foşti angajaţi ai teatrului The Old Vic din Londra, unde actorul a fost director artistic în perioada 2004 - 2015.

De altfel, în Marea Britanie, Kevin Spacey este subiectul a trei anchete pentru molestare sexuală deschise de Scotland Yard. Spacey nu a fost pus sub acuzaţie deocamdată, însă cariera acestuia a fost în mare parte distrusă.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO