Business Internaţional

Netflix ia în calcul creşterea preţurilor la abonamente: Decizia ar putea genera vânzări suplimentare de un miliard de dolari

Netflix ia în calcul creşterea preţurilor la...

Autor: Eduard Ivanovici

28.09.2020, 15:59 329

Veniturile suplimentare înregistrate de Netflix ar putea creşte cu 500 de milioane până la un miliard de dolari în 2021 dacă platforma de streaming decide să crească preţurile la abonamente cu 1-2 dolari, estimează Brent Thill, analist în cadrul băncii de investiţii Jefferies, conform Yahoo Finance.

Deşi Thill crede că decizia va duce la pierderea unor abonaţi în zonele sensibile la preţ, conţinutul oferit de companie şi schimbarea stilului de viaţă al clienţilor din timpul pandemiei sugerează că majoritatea clienţilor vor continua să plătească pentru serviciile oferte de Netflix.

Thill şi-a reactualizat previziunile cu privire la acţiunile companiei, ridicând target-ul de la 500 la 570 de dolari. În prezent, valoarea de piaţă a Netflix ajunge la 212,96 de miliarde de dolari, iar preţul unei acţiuni este de 482,88 dolari.

Serviciul de streaming nu a mai mărit preţurile abonamentelor din ianuarie 2019, acţiunile crescând cu 49% în ultimele 12 luni.

La începutul lunii septembrie, Netflix începea să ofere gratuit o parte din conţinut în condiţiile în care concurenţa – reprezentată de Amazon Prime Video, Disney+ şi HBO Max – este mai mare ca oricând.

În T2, Netflix câştiga 10,1 milioane de abonaţi, cu mult peste cei 2,7 milioane din aceeaşi perioadă a anului trecut. Pentru perioada cuprinsă între iulie şi septembrie, compania estimează o creştere de 2,5 milioane de clienţi.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO