Business Internaţional

Netflix vrea să restricţioneze folosirea unui cont de către mai multe persoane

Netflix vrea să restricţioneze folosirea unui cont de...

Autor: Eduard Ivanovici

13.03.2021, 08:42 785

Netflix a început să testeze restricţionarea conturilor partajate mai multor persoane, solicitându-le utilizatorilor să îşi creeze un cont separat dacă nu vizionează conţinutul video împreună cu abonatul, informează CNBC.

„Dacă nu trăieşti împreună cu proprietarul acestui cont, trebuie să îţi creezi un cont nou pentru a putea urmări în continuare programul”, reiese din mesajul transmis de platforma de streaming câtorva sute de utilizatori.

Aproape 33% din toţi clienţii Netflix îşi împart parola împreună cu cel puţin altă persoană, conform firmei de cercetare Magid. Un abonament „basic” costă 8,99 dolari pe lună, în timp ce un abonament „standard”, care le permite utilizatorilor să urmărească un program pe două ecrane în acelaşi timp, ajunge lunar la 13,99 dolari.

De-a lungul timpului, Netflix nu a făcut aproape nimic în privinţa conturilor folosite de mai mulţi oameni, întrucât numărul mare de abonaţi şi creşterile pe bursă au compensat temerile generate de veniturile pierdute.

Netflix a anunţat la începutul anului că a atins pragul de 200 de milioane de abonaţi, însă acţiunile au lăsat de dorit pe măsură ce investitorii s-au reorientat către alte companii. De altfel, gigantul american trebuie să se confrunte cu o competiţie tot mai puternică, incluzând aici Disney+, HBO Max şi Amazon Prime Video, printre altele.

Disney+ a depăşit recent 100 de milioane de clienţi, prag atins la doar un an şi jumătate de la lansare. Prin comparaţie, Netflix a ajuns la un asemenea număr în T3/2017, la zece ani după ce a creat platforma de streaming.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO