Business Internaţional

New York Times: Donald Trump ar putea graţia militari acuzaţi sau condamnaţi pentru crime de război

New York Times: Donald Trump ar putea graţia militari...

Autor: Marinela Sarbu

19.05.2019, 16:01 45

Trump a cerut ca dosarele să fie pregătite, indicând faptul că ia în considerare gratierea unor militari, printre care şi unul care ar putea fi judecat în baza unor acuzaţii că ar fi împuşcat civili neînarmaţi în Irak, cu ocazia comemorării Ziua Memorialului, pe 27 mai.

Pregătrea dosarelor de graţie durează în mod normal luni, dar Departamentul de Justiţie a solicitat ca lucrările să fie finalizate înainte de sfârşitul săptămânii de sărbători, a afirmat unul dintre oficiali.

O cerere îl vizează pe şeful operaţiunilor speciale, Edward Gallagher, din cadrul Navy SEAL, care urmează să fie judecat săptămâna viitoare, sub acuzaţia că ar fi împuşcat civili neînarmaţi şi ar fi ucis un inamic captiv cu un cuţit în timp ce se afla în misiune în Irak.

De asemenea, se crede că este inclus şi cazul maiorului Mathew Golsteyn, o Beretă Verde din cadrul forţelor speciale, acuzat de uciderea unui afgan neînarmat în 2010, a anunţat Times.

Cotidianul a informat că mai multe astfel de cazuri sunt considerate a fi incluse în documente, fără a le da numele.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO